Meastro Leaves
Left decor
Badge
Klinčki celi

Klinčki celi

Aromatični popek

18 g

Yellow frame
Decoration plant

Lastnosti

Njegovo ime izhaja latinske besede clavus, ki pomeni žebelj, dobil pa ga je zaradi svoje posebne oblike. Klinčki so pravzaprav posušeni cvetni popki drevesa klinčevca. Klinčki se uporabljajo za doseganje ravnovesja okusov marinad in osnov za pripravo rib, perutnine, divjačine in drugega mesa. Svoje mesto je našel v klasičnih in prazničnih jedeh, pa tudi pri okrasitvi in pripravi pečene šunke. Dalmatinska pašticada je jed, v katero so že od nekdaj dajali klinčke, ki so jih pomorščaki kot začimbo prinesli iz oddaljenih koncev sveta.

Način uporabe

Z nageljnovimi žbicami začinjamo predvsem sladke jedi, različne kompote, kuhano vino, sadne sladice in drobno pecivo. Uporabljamo jih v manjših količinah, saj preveč klinčkov daje vsiljiv okus in vonj. Dodajamo jih nekaterim pečenkam, goveji salami, ragujem in temnim juham, kjer se še posebej lepo ujamejo s poprom, lovorovim listom in čebulo.

Priprava

Brez posebne predhodne priprave

Hranjenje

Rok trajanja: 24 mesecev.
Hranjenje: Sobna temperatura, suh zračen prostor.

Alergeni

Lahko vsebuje sledi zelene.

Spoštujemo tvojo zasebnost.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve