Meastro Leaves
Nazaj

Zaščita zasebnosti

Pepper decoration

1. Splošne informacije

V teh pravilih o varstvu zasebnosti (v nadaljevanju: pravila) je navedeno, katere vaše osebne podatke pridobivamo, na kakšen način jih obdelujemo in za katere namene jih uporabljamo. Opisane so tudi vaše pravice, povezane z vašimi podatki.

Podravka d.d., Koprivnica, Ante Starčevića 32, DŠ 18928523252 (v nadaljevanju: “Podravka“ ali “mi“) obdeluje osebne podatke uporabnikov svojih storitev in obiskovalcev spletne strani www.podravka.si v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov 2016/679).

Spoštujemo vašo zasebnost in osebne podatke obdelujemo pošteno in zakonito ter izključno na podlagi veljavnih pravnih podlag ali v skladu z vašimi soglasji za obdelavo.

2. Način in nameni obdelave osebnih podatkov

Promocijska sporočila

Dostop do spletne strani www.podravka.si je prost in ne zahteva registracije. Če želite prejemati promocijska sporočila o naših izdelkih in storitvah, lahko preprosto prijavite svoj e-poštni naslov v spletni obrazec brez registracije. Kadarkoli lahko onemogočite prejemanje promocijskih sporočil, tako da izberete možnost za preklic soglasja v prejetem promocijskem sporočilu.

Ankete in vprašalniki

S pomočjo anket in vprašalnikov pridobivamo informacije o vašem zadovoljstvu z našimi izdelki in druge koristne informacije, da bi jih prilagodili vašim potrebam, in za namene spodbujanja odnosov z javnostjo. Rezultati izvedenih anket ali vprašalnikov so izključno povzeti in anonimni. Če želite sodelovati v anketah ali vprašalnikih, se prijavite s svojim e-poštnim naslovom prek spletnega obrazca.

Promocijske nagradne igre in nagradni natečaji

Občasno organiziramo nagradne igre in druga tekmovanja. Osebne podatke, ki jih pridobivamo na ta način, obdelujemo izključno za namen izvedbe nagradne igre oziroma tekmovanja (npr. objava imen zmagovalcev, za vzpostavitev stika z zmagovalci, dostavo nagrade ipd.). Za sodelovanje v nagradni igri ali natečaju potrebujemo vaše ime, priimek, e-pošto, kontaktni telefon in naslov za dostavo. Če je treba, lahko zahtevamo dodatne informacije, ki bodo določene s pravili nagradne igre ali natečaja (npr. številka računa).

Pridobljene podatke bomo izbrisali po šestih mesecih od datuma objave zmagovalca. Če ste na prijavnem obrazcu za nagradno igro ali natečaj pristali na prejemanje promocijskih sporočil, se lahko kadarkoli odjavite od prejemanja promocijskih sporočil, tako da izberete možnost za preklic soglasja v prejetem promocijskem sporočilu.

Vzpostavitev stika

Če se obrnete na nas s svojimi vprašanji, bomo podatke, ki nam jih posredujete, obdelovali izključno za nudenje zahtevanih informacij. Po odgovoru na vaše vprašanje bomo pridobljene podatke izbrisali.

Osebni podatki, potrebni za reševanje reklamacij glede izdelka, se hranijo 12 mesecev od dneva prejema v skladu s predpisi, ki urejajo pravice potrošnikov.

Javne prošnje za delo

Podatke, ki nam jih posredujte prek javnih prošenj za delo, obdelujemo izključno za namene vodenja izbirnega postopka pri zaposlovanju ter se hranijo dve leti.

3. Prejemniki osebnih podatkov

Podravka bo vaše osebne podatke posredovala drugim prejemnikom izključno na podlagi pravne obveznosti oziroma utemeljene zahteve pooblaščenega javnega organa (npr. sodiščem).

Osebne podatke bomo posredovali tudi zaupanja vrednim partnerjem (upravljavcem obdelave) zaradi nudenja podpore uporabnikom, vzdrževanja informacijskega sistema, tržnih raziskav ali podobnih potreb z obveznimi zahtevami po zaupnosti in varstvu podatkov.

4. Varstvo osebnih podatkov

Pridobljene osebne podatke obdelujemo z obvezno uporabo ustreznih pravnih, tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov, da bi preprečili vsako nepooblaščeno obdelavo podatkov. Dostop do vaših osebnih podatkov je omejen samo na tiste zaposlene, ki te informacije potrebujejo pri nudenju naših storitev. Naše zaposlene neprestano izobražujemo o pomembnosti zaupnosti podatkov ter varovanju zasebnost in zaščiti vaših podatkov. Pridobivamo le tiste podatke, ki so potrebni za predmetno obdelavo in jih ne hranimo dlje, kot je to potrebno oziroma je določeno z zakonskimi predpisi.

5. Vaše pravice

Kadarkoli imate pravico, da od nas zahtevate informacijo o obdelavi vaših osebnih podatkov ter zahtevate uveljavljanje naslednjih pravic:

  • pravico dostopa do podatkov, povezanih z vami,
  • popravek ali dopolnitev vaših osebnih podatkov, da bi bili vedno pravilni,
  • izbris osebnih podatkov (če ni utemeljenih razlogov za hrambo podatkov),
  • omejitev obdelave osebnih podatkov, če npr. menite, da vaši osebni podatki niso pravilni in dokler ne preverimo njihove pravilnosti,
  • preklic soglasja za obdelavo podatkov (npr. za prejemanje promocijskih sporočil).

Če menite, da je kršena katerakoli od vaših pravic, lahko vložite pritožbo pri Agenciji za zaščito osebnih podatkov na naslovu:

Selska cesta 136 , HR – 10 000 Zagreb, e-pošta: azop@azop.hr.

6. Kontakt za varstvo osebnih podatkov

Zahteve, pritožbe ali vprašanja v zvezi z obdelavo in zaščito osebnih podatkov lahko pošljete na elektronski naslov dpo@podravka.hr ali urednistvo@podravka.hr.

V skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, bo vsaka zahteva/vprašanje rešeno v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh od prejema.

Če boste stopili v stik z nami glede navedenih zahtev, si bomo prizadevali, da bi potrdili vašo identiteto in preprečili nepooblaščeno obdelavo osebnih podatkov.

Služba za varstvo podatkov

Podravka d.d.
Ante Starčevića 32.
HR – 48000 Koprivnica
Tel. 048/653-077
Fax 048/653-088
Mob. št. 099/6651-783
dpo@podravka.hr

7. Pravila za varstvo osebnih podatkov drugih spletnih strani/tretjih oseb tretjih strani

Na tej strani boste našli povezave do drugih spletnih strani ali portalov. Pravila o varstvu osebnih podatkov na teh portalih se lahko razlikujejo od teh pravil.

Na naši spletni strani vam lahko ponudimo tudi funkcije družabnih omrežij, ki vam omogočajo, da svoje osebne podatke delite na socialnih omrežjih. Zato vas prosimo, da se seznanite s pravili o varstvu osebnih podatkov, ki veljajo na straneh drugega portala ali družabnega omrežja oziroma s strani tretjih oseb.

V primeru sprememb teh pravil vas bomo o tem obvestili na tej strani in posodobili datum spremembe politike zasebnosti na dnu strani.

Ta pravila so bila nazadnje posodobljena 15. 3. 2022.