Meastro Leaves
Left decor
Badge
Koper

Koper

Simbol vitalnosti za stare Rimljane, za stare Grke zdravilo proti kolcanju

16 g

Yellow frame
Decoration plant

Lastnosti

Koper predvsem izboljšuje aromo hrane, spodbuja presnovo za boljšo prebavo, poleg tega pa izboljša apetit. Ima rahlo grenak, a svež in sladek aromatičen okus. Pri začinjanju hladnih jedi je pogosta sestavina v omakah s kisom, omakah na osnovi majoneze ali jogurtovih prelivih. Je nepogrešljiv dodatek pri kisanju zelenjave, zlasti kumaric. Koper v listih poleg dekorativnega učinka daje jedem svežino, tako domačem kruhu, ki ga postrežemo z zelenjavo, kot tudi juham, kot sta korenčkova in paradižnikova juha, ali domači zelenjavni enolončnici.

Način uporabe

Uporabljamo ga v solatah iz krompirja, kumar, zelene in paradižnika. V jedeh listov ne kuhamo, ampak jih primešamo tik pred postrežbo. Sodi v koprovo in krompirjevo kremno juho, smetanovo omako, prikuhe iz kumaric in paradižnika, h kuhanemu mlademu krompirčku, majonezi, sirnim namazom in solatnim prelivom za jajčne solate.

Priprava

Brez posebne predhodne priprave

Hranjenje

Rok trajanja: 24 mesecev.
Hranjenje: Sobna temperatura, suh zračen prostor.

Alergeni

Lahko vsebuje sledi zelene.

Spoštujemo tvojo zasebnost.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve