Meastro Leaves
Left decor
Badge
Rožmarin

Rožmarin

Simbol zvestobe

18 g

Yellow frame
Decoration plant

Lastnosti

Na tipično mediteranski način lahko pomakate topel kruh v olivno olje, v katerega ste pomešali sesekljane lističe rožmarina. Rožmarin je tudi glavna dekoracija fokače, italijanskega kruha, lahko pa ga dodate tudi v testo za mlečni kruh. Rožmarin skupaj s pečenim mesom, zlasti piščancem, jagnjetino in ribami, tvori harmonično celoto. Prav tako izboljšuje aromo zelenjave, kot so paradižnik, buče, krompir, jajčevci, grah, leča in gobe. Pečen krompir, sam ali s korenovkami, je z dodatkom rožmarina lahko samostojen obrok ali odlična priloga.

Način uporabe

Sladokusci namočijo rožmarin v olje, katerem pečejo meso in krompir. Z njim natremo notranjost perutnine ali pa ga dodamo kvaši iz vina, oljčnega olja in česna. Ščepec rožmarina dobro oplemeniti tudi gobe, še posebej pečene. Z njim začinjamo paradižnikovo juho, omake, marinade in pečeno divjačino.

Priprava

Brez posebne predhodne priprave

Hranjenje

Rok trajanja: 24 mesecev.
Hranjenje: Sobna temperatura, suh zračen prostor.

Alergeni

Lahko vsebuje sledi: pšenične moke, zelene, mleka in jajc.

Spoštujemo tvojo zasebnost.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje naše spletne strani in izboljšanje naših storitev. Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko nekateri deli spletne strani postanejo nedostopni. Prosimo, da natančno preberete Pogoji uporabe.

Vrste piškotkov: Tehnični, Trženje

Nastavitve